תמיכה במופעים ובתכניות

מרכז סוזן דלל מפיק, מציג ומארח מאות מופעים ותכניות מדי שנה. היו חלק ממרכז סוזן דלל באמצעות תמיכה באחת מהיוזמות האמנותיות וקהילתיות הרבות שלנו.

לפרטים נוספים, צרו קשר עם קלאודיו קוגון, משנה למנכ"ל, בדוא"ל: Claudio@sdc.org.il.
 
מופעים בינלאומיים
מדי שנה, מרכז סוזן דלל מביא לישראל עשרות להקות מחול מרחבי העולם. במת המרכז אירחה כמה מהדמויות החשובות ביותר והמיוחדות ביותר בעולם המחול, כגון מיכאיל ברישניקוב, מאגי מארן, מרס קנינגהם, בלט האופרה של פריז, ניו יורק סיטי בלט, להקת המחול ג'ין שינג, רפאל אמרגו, איידה גומז ואחרים. מדי שנה, אוצר המרכז פסטיבלים חוצי-תרבויות המציגים את מיטב הפלמנקו מספרד, הטנגו מארגנטינה, אומניות הלחימה וריקודי העם מסין, בוליווד מהודו ועוד הרבה. תוכלו להיות חלק מהפרויקטים המלהיבים הללו, על ידי תמיכה באחת הלהקות!


מחול לכולם
חשיפת קהילת הפריפריה למחול במרכז סוזן דלל
 
מחול הוא גשר לדיאלוג בין תרבויות ואוכלוסיות שונות. כאמנות בלתי-מילולית, המחול מייצר הזדמנויות חדשות לתקשורת בינאישית ולפתרון בעיות. אמנות המחול עוסקת בקיום האנושי, ללא קשר למעמד האדם, ומאפשרת חשיפה לערכים שונים וחדשים, ובכך עוזרת בחיזוק הקהילה ויצירת אחדות ברמה האישית, המקומית והלאומית. הצפייה במחול חושפת את הצופים לצורה שונה של חשיבה יצירתית והשתתפות, ומאפשרת להם לגבש דעות ונקודות מבט חדשות. ההנאה ממחול מעוררת את המוח ומעודדת חשיבה אנליטית ויצירתית ואת יצר הסקרנות.
 
מרכז סוזן דלל הוא גורם משמעותי בתנופה אשר חלה בתחום המחול הישראלי בשלושת העשורים האחרונים. מתוך סקירה דמוגרפית של קהל הצופים במופעי המחול השונים, הבחין המרכז כי אוכלוסיות רבות השייכות לפריפריה הגאוגרפית והכלכלית-חברתית של ישראל אינן נחשפות למחול ולאינספור האפשרויות שהוא מציע. סדרי עדיפויות כלכליים, העובדה כי להקות מחול בינלאומיות אינן מרבות להופיע מחוץ למרכז, היעדר ידע לגבי ההיסטוריה של המחול, והמרחק הפיזי ממרכזי הערים, הובילו לכך שקהילות רבות כלל אינן נחשפות למחול ולאמנויות ברמה מקצועית.
 
באמצעות מחול לכולם, מרכז סוזן דלל מביא אוכלוסיות מגוונות מהפריפריה הישראלית לצפות במחול על במה מקצועית. המטרה היא להעשיר את המודעות התרבותית של קהלים בפריפריה, דרך הנגשת המחול לקהלים גדולים יותר, עם דגש על קהל חסר אמצעים המתקשה לחוות תרבות מסוג זה. בדרך זו, מקווה המרכז להרחיב את שיח התרבות הלאומי ולהכיר צורת אמנות בסיסית לאנשים שייתכן ומעולם לא נחשפו לה.
 
התכנית מאפשרת למשתתפים – קבוצות מיישובים ומרכזים קהילתיים נבחרים – להגיע לשלושה מופעים בשנה במרכז סוזן דלל, ללא עלות. בנוסף, התכנית מספקת תחבורה, כרטיסים למופעים, כיבוד קל ובמקרים מסוימים מפגש עם היוצרים לאחר המופע. ניתן גם לקיים סדנאות מחול למשתתפים כהכנה להגעתם למרכז סוזן דלל.

 
סוזן דלל רזידנסי
שהות אמן (רזידנסי) לתקופה ארוכה בתמיכה מלאה, עבור כוריאוגרפים ישראליים
תכנית הרזידנסי של סוזן דלל מציעה לאמנים ישראליים פעילים את ההזדמנות לעבוד וליצור במשך שנה שלמה בסטודיו החדיש של מרכז סוזן דלל – סטודיו זהבה וג'ק דלל. תכנית זו, הראשונה מסוגה בישראל, מעניקה לאמן את הזמן ואמצעי ההפקה הנחוצים לעבודה רציפה, בתמיכה מלאה. יוצרים נבחרים יקבלו חלל עבודה לתקופה של שנה וליווי מקצועי של צוות מרכז סוזן דלל. האמנים מתבקשים לאפשר גישה לתהליך היצירתי בשתי נקודות זמן במהלך השנה ולקיים פעילות קהילתית אחת. בסוף השנה, ניתנת לאמנים האפשרות להציג את יצירתם בהופעת בכורה באחד מאולמות המרכז.
התכנית מספקת לכוריאוגרפים את ההטבות הבאות:
  • קצבה בסך $10,000
  • חלל חזרות לתקופה של שנה – תדירות ומשך השימוש בחלל ייקבעו מול כל אמן בנפרד
  • משכורות עבור חמישה רקדנים למשך כל התקופה
  • תקציב הפקה בסך $10,000
  • היוצרים יוכלו להיעזר בצוות האדמיניסטרטיבי והטכני של המרכז, למטרות ייעוץ ופיתוח אמנותי
  • יצירת תיק הפקה ויח"צ בעברית ובאנגלית

 
התחלות חדשות
מחול ככלי שיקומי בבית הסוהר לנשים 'נווה תרצה'
 
מחקרים רבים מציגים את ההשפעות החיוביות הנרחבות של אמנויות הבמה בתהליך שיקום של אסירים. כאשר הן מיושמות במסגרת מערכת הענישה, האמנויות תורמות לאורח חיים בריא יותר, מגבירות את הרצון בלמידה, מפתחות תחומי עניין ומיומנויות חדשות, ואף תורמות להזדמנויות תעסוקתיות. האמנות מעניקה לעוסקים בה כלים חיוביים לקראת השתלבותם המחודשת בחברה, בקהילה ובתרבות.
 
תחום המחול בפרט מסייע בפיתוח כישורי עבודה בצוות ופתרון בעיות, ככלי לדיאלוג בין תרבותי. אמנות המחול עוסקת בקיום האנושי ללא קשר למעמד האדם ומאפשרת חשיפה לערכים שונים או חדשים, ובכך עוזרת בחיזוק הקהילה ויצירת אחדות ברמה האישית, המקומית והלאומית. ארגונים המפעילים תכניות דומות בתחום המחול בבתי כלא ברחבי העולם, מדווחים על שיפור ביחסים בין האסירים ומשפחותיהם, שיפור בביטחון העצמי והבריאות הנפשית, שיעור נמוך יותר של חזרה לחיי פשיעה, ועוד שלל השפעות חיוביות.
 
בית הסוהר נווה תרצה, אשר הוקם בשנת 1968, הוא בית הסוהר היחיד בישראל לנשים, ומכיל עד 226 אסירות. טווח הגילאים של האסירות רחב, והן מגיעות מרקעים חברתיים-כלכליים שונים ומגוונים ונמצאות בבית הכלא מסיבות שונות. מרכז סוזן דלל, בשיתוף פעולה עם בית הסוהר, מיישם תכנית המשלבת מחול בתהליך השיקום של האסירות. אסירות שתאריך שחרורן קרב, מוזמנות להשתתף בתכנית הכוללת לימודי מחול, לצד סדנאות מחול המתקיימות בין כותלי בית הכלא, וצפייה במופעי מחול במרכז סוזן דלל. המטרה היא לתרום לתהליך הכנת האסירות לקראת יום השחרור, ולהעניק להן כלים חברתיים ויצירתיים אשר ישמשו אותן בחייהן לאחר המאסר.


כוריאוגרפים בבתי הספר
לימודי מחול עכשווי כחלק ממעורבות קהילתית עבור הדור הבא
 
כוריאוגרפים בבתי הספר היא תכנית חדשה לחינוך למחול עכשווי ולחיזוק הקשר עם הקהילה מבית סוזן דלל. השאיפה היא ללמד בבתי ספר תיכוניים מחול ככלי למעורבות קהילתית ולעודד את הדור הבא להשתמש באמנויות כחלק מתהליך הצמיחה האישית, ולהוות השראה למעורבות בקהילה. כוריאוגרפים מקצועיים יעבירו סדנאות קומפוזיציה וייצרו עבודות מחול חדשות יחד עם תלמידים מרחבי הארץ. התכנית תגיע לשיאה במופע אשר יציג את יצירות התלמידים במרכז סוזן דלל.  
 
תכנית כוריאוגרפים בבתי הספר מתמקדת בתלמידי תיכון שאינם עוסקים בתחומי המחול. מחקרים מראים כי התנסות באמנות יכולה לשפר באופן דרמטי את הביצועים של התלמידים בבית הספר להוות כלי לימודי בתכניות לימודים מגוונות. תכנית זו נועדה להציב את מיטב המוחות הכוריאוגרפיים במערכת החינוך הכללית, כדי להוסיף ערך לחיי התלמידים ולחנך ולהגדיל קהלים עתידיים.

 
מערכת למכירת כרטיסים