סדרת הרצאות

קיצור תולדות המחול | סדרת הרצאות מאת רן בראון
ימי שישי, 3.5, 17.5, 31.5, 14.6, 28.6  |  שעות  11:00–12:30  |  80 ש''ח להרצאה אחת; 300 ש''ח עבור כל הסדרה (5 הרצאות)  |  ההרצאות בשפה העברית

בשיתוף עם ספריית בית אריאלה, הארכיון הישראלי למחול והספרייה למחול

לצפייה בכל הסדרה לחצו כאן לרכישת כל הסדרה לחצו כאן 

האמנם בלט קלאסי הוא הבסיס ההכרחי לצורות המחול המוכרות לנו? מתי בדיוק הופיע המחול המודרני? כיצד השפיעה קבוצה של יוצרים שפעלה בשנות השישים בניו-יורק על המחול הנעשה כיום? מתי התחילו הרקדנים לדבר על במה? ואיך השתרבב למחול העכשווי המושג "פרפורמנס"? 

סדרת הרצאות זו תעסוק בהיסטוריה של המחול במערב כתחום ידע המשקף שינויים בחברה ובתרבות. במהלך המפגשים נצפה בקטעים מתוך יצירות מחול קאנוניות ונדון בהיבטים הרלוונטיים להן מתחום ההיסטוריה, הפילוסופיה והאסתטיקה. הסדרה תציג רצף היסטורי של התפתחות המחול הבימתי, מתוך גישה ביקורתית ובדגש על זיקה לעבר כמפתח להבנת יצירה עכשווית. הסדרה מיועדת לרקדנים, יוצרים ומורים למחול וגם לקהל הרחב.

רן בראון עוסק במחול ובחשיבה על מחול במסגרות שונות. הוא מרצה בביה"ס למחול עכשווי SEAD בזלצבורג, באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובתיכון לאמנויות ע"ש תלמה ילין בגבעתיים. רן הוא מייסד כתב העת המקוון "מעקף", ושימש כעורך שותף של כתב העת עד 2017. ב-2014 ראה אור הספר "מקום לפעולה: כוריאוגרפיה עכשווית בתיאוריה ובמעשה" בעריכתו, אשר מסכם מחקר בתהליכי יצירה במסגרת התכנית לכוריאוגרפיה של "כלים". בימים אלה עיקר פעילותו מתמקדת בליווי אמנותי, אוצרות ופיתוח מסגרות דיסקורסיביות. 

לצפייה בכל הסדרה לחצו כאן לרכישת כל הסדרה לחצו כאן

מערכת למכירת כרטיסים