תוכניות

בנוסף להצגת למעלה מ-600 מופעים מדי שנה, מרכז סוזן דלל מקיים מספר תכניות, מסגרות ואירועים.


חשיפה בינלאומית

חשיפה בינלאומית הינו אירוע המחול השנתי של מרכז סוזן דלל, המציג את מיטב המחול ישראלי העכשווי בתל אביב. מדי שנה מארח מרכז סוזן דלל מנהלים אמנותיים, מפיקים ואוצרים מתחום המחול העכשווי מרחבי העולם, ומזמין אותם לחוות את נוף המחול הישראלי העשיר, בביתו הוא. מאז 1995 מציעה חשיפה בינלאומית תכנית מגוונת, החל מלהקות המחול והכוריאוגרפים המבוססים בישראל, וכלה ביוצרים מתחילים, עצמאיים וניסיוניים.
 
חשיפה בינלאומית מציעה לאנשי מחול בינלאומיים הזדמנות להתרועע עם קהילת המחול הרחבה בישראל וליצור קשר ישיר ובלתי-אמצעי עם אמני מחול ישראלים. מסגרת זו מציעה עשרות מופעים מאת אמני מחול ישראליים פורצי דרך, העוסקים בנושאי זהות, פוליטיקה, אסתטיקה ועוד. חשיפה בינלאומית נתמכת על ידי משרד החוץ ומשרד התרבות והספורט.

לחץ כאן למידע נוסף.

 עיתונות - לצפייה בכתבה לחץ כאן
ראיון עם קלאודיו קוגון, משנה למנכ"ל - לשמיעה לחץ כאן


מסגרות אמנותיות ופסטיבלים
תל אביב דאנס
תל אביב דאנס הוא פסטיבל שנתי המתקיים במרכז סוזן דלל, המציג להקות מחול וכוריאוגרפים מרחבי העולם. המסגרת הבינלאומית של סוזן דלל, שנוסדה בשנת 1999 כדאנסאירופא, שינתה את שמה בשנת 2003 לתל אביב דאנס, ומאז ממשיכה לצמוח ולהציג מופעים מרחבי העולם, לצד להקות מחול וכוריאוגרפים מקומיים. הפסטיבל זוכה לתמיכת משרד התרבות והספורט ועיריית תל אביב-יפו.


גוונים במחול
גוונים במחול היא תכנית מנטורים המתקיימת אחת לשנתיים, בה זוגות של כוריאוגרפים צעירים ומנהלים אמנותיים מקצועיים יוצרים הופעת בכורה בהפקה מלאה, המהווה צעד ראשון של אותם אמנים לתוך סצנת המחול הישראלית. רבים מהכוריאוגרפים הישראלים המובילים כיום החלו את דרכם המקצועית בפרויקט זה, ביניהם יסמין גודר, ענבל פינטו, עמנואל גת, נועה ורטהיים מלהקת המחול ורטיגו, ענת דניאלי, ברק מרשל, ליאת דרור וניר בן גל, רננה רז ורבים אחרים.

פסטיבל גוונים במחול התקיים לראשונה בשנת 1984, בעיר רמלה, תחת ניהולו האמנותי של אלידע גרא, כיוזמה משותפת של אמנות לעם בהנהלתו של יוסי פרוסט ומפעלות דיסקונט, תחת ניהולו של יגאל ששון. גוונים במחול נבנתה כתחרות כדי לעודד אמנים להשתתף וכדי לאפשר להם ליצור עבודה נוספת באמצעות זכייתם בפרס כספי. גוונים במחול נעשתה לתכנית של מרכז סוזן דלל עם הקמת המרכז בשנת 1989. הפסטיבל נתמך על ידי משרד התרבות והספורט ועיריית תל אביב-יפו.


הרמת מסך
הרמת מסך, שנוסדה בשנת 1989, היא פרויקט הדגל של משרד התרבות להצמחת אמנים בתחום המחול, לרבות יוצרים עצמאיים ומנהלים אמנותיים. האמנים נבחרים בתהליך הגשות, על ידי מנהלים אמנותיים מתחלפים המשרתים גם כמנטורים לכוריאוגרפיה. פסטיבל הרמת מסך נעשה לאירוע מרכזי בלוח השנה של המחול הישראלי, ומעניק מימון מלא ותמיכה אמנותית לכוריאוגרפים בתחילת הקריירה שלהם. הופעות הסיום עולות בבכורה במרכז סוזן דלל, לפני מסע ההופעות ברחבי ישראל.




סוזן דלל הפקות
לאורך השנים, מרכז סוזן דלל הזמין עבודות באורך מלא מכוריאוגרפים נבחרים:
 
ברק מרשל, "מונגר" (2008)
השפה של "מונגר", עבודת תיאטרון פיזי לעשרה רקדנים, מדברת במוטיבים אתניים-עכשוויים, החוקרים את הדינמיקה בין היררכיה, כוח וכבוד והפשרות הנדרשות כדי לשרוד.
 
ברק מרשל, "רוסטר" (2009)
עבודה המבוססת על הסיפור הקצר "בונצי שתוק" מאת י.ל. פרץ, "מחכים לגודו" מאת סמואל בקט, ומספר סיפורים מהמקרא ומעשיות תימניות. הפקה משותפת של מרכז סוזן דלל ושל האופרה הישראלית.
 
רננה רז, "הדיפלומטים" (2011)
יצירה זו מנתקת המנונים לאומיים מהקשרם המדיני והפטריוטי, כדי להציע פרשנות אישית ורגשית יותר. הגוף, שבזמן נגינת ההמנון נדרש לרוב לעמוד דום, מקבל לראשונה הזדמנות לרקוד למנגינתו.
 
ברק מרשל, "וונדערלאנד (חלק ראשון)" (2011)
יצירה זו עוקבת אחר מסען של עשר נשמות אבודות בשטח הפקר, הנאבקות כנגד כוחות שונים - הן אישיים והן קיומיים - בניסיונן ליצור תקווה, למצוא אהבה ולמצוא את דרכן חזרה הביתה.
 
"הצעירים" (2012)
הופעות בכורה מאת ארבעה אמנים צעירים: צביקה היזיקיאס ושירי קפואנו קוונץ, נדב צלנר ועידן פורגס. בשנת 2012, מרכז סוזן דלל הזמין כוריאוגרפים צעירים להפיק יצירות חדשות לערב משותף. הפרויקט נתמך על ידי משרד התרבות והספורט.
 
איציק גלילי, "איש השעה" (2016)
"איש השעה" הוא יצירה אפית בה האנשים הפרטיים שמהווים חלק מהחברה שלנו מחפשים את תהילת הרגע ואת פיסת הזיכרון שתיצור זהות אישית ולאומית במסע המתמשך מזעקה כואבת לשלום ולשלווה. הפקה משותפת של האופרה הישראלית ומרכז סוזן דלל יחד עם פסטיבל הולנד.



התמחות מקצועית
 
מרכז סוזן דלל מציע תקופות התמחות מקצועית קצרות וארוכות בתחומי ניהול כללי של אומניות, תכניות בינלאומיות, הפקה ושיווק. לבירורים, צור/צרי קשר עם שרה הולצמן בדוא"ל: sarah@sdc.org.il.



פרויקט ארכיון סוזן דלל
 
פרויקט הארכיון כולל אוסף מורכב של חומרים דיגיטליים ופיזיים. בעזרת מתמחים מסורים מרחבי העולם, אנו מנהלים ומתחזקים גיליון נתונים דיגיטלי העוקב אחר הופעות מאז ייסוד המרכז, בעברית ובאנגלית. פרויקט זה יומר בסוף התהליך לכלי מחקר מקוון וחכם, אשר יציע למשתמשים הצצה לתוך ההיסטוריה העשירה של המרכז והפעילויות בו. פרויקט זה הוצג במוזיאון ישראל כחלק מהתערוכה "עד אשר נמצא מקום - על המעגל באמנות המחול בישראל".
 
בנוסף, במסגרת פרויקט הארכיון, משתף המרכז פעולה עם מכון התרבות של גוגל בהצגת תערוכות מקוונות של החומרים המודפסים של המרכז, יחד עם הופעות חיות. כמו כן, המרכז משתף פעולה עם הספרייה הלאומית של ישראל בשימור וגניזת כל הפרסומים והמסמכים הקשורים לפעילות המרכז.



מסגרות אמנותיות ופסטיבלים בעבר
 
דאנסאירופא (1999-2006)
פסטיבל דאנסאירופא, שקדם למחול תל אביב, היה יוזמה משותפת של מרכז סוזן דלל ונציגי האיחוד האירופי בישראל, ונועד לחשוף קהלים ישראלים לעושר ולמגוון של המחול האירופאי העכשווי. פסטיבל דאנסאירופא היה פרי שיתוף פעולה תרבותי בין ישראל ואירופה, ושימש ככלי חשוב בהקמת גשרים, ביצירת ערוצי תקשורת ובחילופי תרבות, שותפות הממשיכה עד היום. משלחת הנציבות האירופית, יחד עם השגרירויות ומוסדות התרבות של המדינות החברות, אימצו את דאנסאירופא כפרויקט של האיחוד האירופי, כחלק מהמאמצים המתמשכים לחזק את הקשרים התרבותיים בין ישראל והאיחוד האירופי.


מחולוהט
מחולוהט היה פסטיבל מחול קיצי שהציג רגעי שיא מתוך המחול הישראלי של השנה החולפת.


מדרידאנסה
מדרידאנסה, שיתוף פעולה עם מחוז מדריד, מכון סרוונטס ושגרירות ספרד, היה פסטיבל שארך שבוע והציג את מיטב המחול העכשווי והפלמנקו מספרד.


פוטודאנס
פוטודאנס הייתה תערוכת צילום ייחודית, אשר הציגה את ההיסטוריה של מרכז סוזן דלל מהיווסדו ועד היום. הצלמים והאמנים המובילים בישראל תיעדו את הרקדנים, היוצרים והרגעים הבלתי-נשכחים אשר השאירו את חותמם על עולם המחול הישראלי בשני העשורים האחרונים. התערוכה כללה פורטרטים של רקדנים, בחזרות ובהופעות, בין אם בתמונות מבוימות או ברגע האמת. התערוכה האחרונה הסתיימה במכירה פומבית שניהל סימון דה פורי, יו"ר Phillis de Pury & Company, אחד מבתי המכירות הפומביות הגדולים בעולם.
מערכת למכירת כרטיסים