תוכנית מחול לכולם

מחול הוא גשר לדיאלוג בין תרבויות ואוכלוסיות שונות. כאמנות אשר אינה עושה שימוש במילים, המחול מייצר הזדמנויות חדשות לתקשורת בין אישית ופתרון בעיות. אמנות המחול עוסקת בקיום האנושי ללא קשר לסטטוס ומאפשרת חשיפה לערכים שונים וחדשים, ובכך עוזרת בחיזוק הקהילה ויצירת אחדות ברמה האישית, המקומית והלאומית. הצפייה במחול חושפת את הצופים לצורה שונה של חשיבה יצירתית והשתתפות, ומאפשרת להם לגבש דעות ונקודות מבט חדשות. ההנאה ממחול מעוררת את המוח ומעודדת חשיבה אנליטית ויצירתית ויצר סקרנות.

מרכז סוזן דלל הינו גורם משמעותי בתנופה אשר חלה בתחום המחול הישראלי בשלושת העשורים האחרונים. מתוך סקירה דמוגרפית של קהל הצופים במופעי המחול השונים, הבחין המרכז כי אוכלוסיות רבות השייכות לפריפריה הגיאוגרפית והסוציו-אקונומית של ישראל אינן נחשפות למחול ולאינספור האפשרויות אשר הוא מציע. סדרי עדיפויות כלכליים – העובדה כי להקות מחול בינ"ל אינן מופיעות לרוב מחוץ לכתליי המרכז, היעדר ידע לגבי ההיסטוריה של המחול, והמרחק הפיזי ממרכזי הערים, הובילו לכך שקהילות רבות כלל אינן נחשפות למחול ולאמנויות ברמה מקצועית.

באמצעות מחול לכולם מרכז סוזן דלל מביא אוכלוסיות מגוונות מהפריפריה הישראלית לצפות במחול על במה מקצועית. המטרה היינה להעשיר את המודעות התרבותית של המדינה, דרך הנגשת המחול לקהלים גדולים יותר, עם דגש לקהל חסר אמצעים לחוות תרבות מסוג זה. התכנית מאפשרת למשתתפים – קבוצות מיישובים ומרכזים קהילתיים נבחרים – להגיע לשני מופעים בשנה במרכז סוזן דלל, ללא עלות. בנוסף התכנית סדנאות מחול / מפגש אמן למשתתפים כהכנה להגעתם למרכז סוזן דלל, תחבורה, כרטיסים למופעים, כיבוד קל ובמקרים מסוימים, מפגש עם היוצרים לאחר המופע.

התכנית מתקיימת אודות לתרומה של הקרן המשפחתית על-שם תד אריסון (ישראל ) בע"מ

 
מערכת למכירת כרטיסים